NAČIN PRIPREME ZELENOG ČAJA

Među mnogima postoji opće uvjerenje da se zeleni čaj priprema na lagan način ali nije baš tako. Samo Zeleni čaj je onaj koji je najzahtjevniji za pripremu. Iz tog razloga, u različitim kulturama dominiraju različiti postupci dobivanja.

 

Istočnjačke kulture (Kina i Japan)

U istočnoj kulturi je važno u pripremi čaja količina lišća, malom količinom vode i kratko potopiti čaj. U pravilu, dodajte onoliko lišća čaja da barem pokrije dno čaše ili čajnik.
Japan priprema zeleni čaj: japanski zeleni čajevi se pripremaju na temperaturi između 60 ° C i 80 ° C, vrijeme namakanje ne bi trebalo biti dulje od dvije minute. Ova metoda pripreme će dati zelenu čaj izrazito travnati okus u ustima.
Kineski zeleni čaj Priprema: Kineski zeleni čajevi se pripremaju na temperaturi između 75 ° C i 90 ° C, vrijeme zalijevanja je dva do tri minute.
Sve što morate učiniti je staviti manje lišća čaja i nižu temperaturu vode. Zatim gutljaj čaja kroz zube, koji su kao cjedilo. Kako bi smanjili gorčinu čaja, ponovno skuhajte čaj i zamijenite lišće.

 

Zapadna kultura

Glavno pravilo doziranja zelenog čaja u zapadnoj kulturi je jedna žličica na 2 grama vode. Čaj ostavite u vodi tri do četiri minute. Ako ostavite čaj predugo u cijedilu čaj može promjeniti okus, pogotovo zeleni čaj. Također se preporučuje da koriste "Otvorena" cjedila, oni će također ostaviti mogućnost čaju i pari da se proširi bez ograničenja.