OOLONG ČAJ - ČAJ ZA TEGOBE 21. STOLJEĆA

 

 

ŠTO JE OOLONG?

Oolong je polufermentiran čaj koji se dobiva iz lišća biljke Camellia sinensis (iz istih procesa kao i zeleni i crni čaj).

 

KOJI SU UČINCI OOLONG ČAJA?

Istraživanja i iskustvo redovitih konzumenata ove vrste čaja ukazuju da pijenje oolong čaja povećava mentalne sposobnosti i izoštrava um. Također se pokazao korisnim kao pomoć u prevenciji raka, sprječavanju karijesa, osteoporoze i srčanih bolesti, pretilosti, dijabetesa, arteroskleroze, visokog kolesterola i kožnih alergija kao što su ekcemi.

 

 MENTALNA SPOSOBNOST

Poznato je da cjelodnevno ispijanje oolong čaja ili drugih napitaka s kofeinom održava cjelodnevne misaone sposobnosti.
Napomena: zamijenite takozvana „energetska pića“ s mješavinom oolong čaja i malo šećera. Tako ćete poboljšati djelovanje vaših misaonih sposobnosti, ali i dalje kontrolirati unos šećera u tijelo.

 

KOŽNE ALERGIJE

Po nekim istraživanjima treba popiti oko 4 šalice oolong čaja na dan (tri puta dnevno, šalica i pol) i to će pridonijeti poboljšanju ekcema. Rezultati se pojavljuju nakon tjedan-dva redovitog pijenja oolong čaja.

 

DIJABETES

Redovito pijenje oolong čaja (oko 1,5 litara dnevno 30 dana u nizu) također ima blagotvoran učinak na razinu šećera u krvi kod osoba oboljelih od dijabetesa tipa II. Međutim, nemojte misliti da je redovito pijenje oolong čaj prevencija od dijabetesa.

 

VISOK KRVNI TLAK

U Kini su kod ljudi koji su svakodnevno pili jednu do dvije šalice oolong čaja dnevno primijetili da u kasnom razdoblju života nisu imali ozbiljnih problema s visokim krvnim tlakom. Neke studije su pokazale da što su više čaja pili, manja je bila vjerojatnost oboljevanja.

 

POMOĆ PRI MRŠAVLJENJU

Neka znanstvena istraživanja tvrde da Oolong čaj poboljšava sposobnost tijela za sagorijevanje masti i učinkovito potiče metabolizam. Također sadrži sapoine, koji na sebe vežu loš kolesterol.

 

 

Informacije i tekst sadržan u ovoj brošuri dobiven je iz časopisa i istraživanja o zdravlju te putem interneta.
Prodavač Drop shop d.o.o. nije odgovoran za posljedice na zdravlje.Prije upotrebe čaja posavjetujte se sa svojim liječnikom.

    Čokoladnica d.o.o., XII Vrbik 14 10000 Zagreb E: kontakt@svijetcaja.com