VRIJEME JE ZA SPORT I ČAJ!

 

Priroda se budi i sa sve toplijim danima dolazi vrijeme za sportske aktivnosti na svježem zraku.
Pripremili smo mali vodič po svijetu čajeva, koji će Vam pomoći pri odabiru idealnog čaja za postizanje željenih učinaka u sportu.
 

 

Zeleni čaj

Šalica zelenog čaja će zasigurno razbuditi Vaš metabolizam. U nedavnom istraživanju sto je trajalo 12 tjedana, pokazalo se da su ispitanici koje su na dan pili 4 – 5 šalica zelenog čaja (i uz to dnevno vježbali 25 minuta), u prosjeku izgubili kilogram više od ispitanika koji su također vježbali ali nisu pili zeleni čaj.
Zašto takva razlika? Zeleni čaj sadrži snažan antioksidans koji pomaže pri pretvorbi tjelesne masti u energiju. Obratite pažnju da pijete nezaslađeni zeleni čaj.
 

 

Predlažemo:

 

GUNPOWDER YUNNAN GREEN
Gunpowder je rolani kineski zeleni čaj koji od svih zelenih kineskih čajeva sadrži najviše katehina i teina. I zbog tih svojstava je najbolji savršeni pomagač pri izgaranju tjelesne masti i izgradnji mišića. Može se piti topao ili u kombinaciji kao ledeni čaj. Yunnan zeleni ima sličan sastav kao Gunpowder , iako sadrži više katehina i teina. Pogodan je za one kojima se ne sviđa okus Gunpowdera, jer je malo slatkastijeg okusa. Aktivni sastojci i učinak, isti su kao kod Gunpowdera.
   

 

 

Oolong čaj

Oolong je drevni kineski čaj koji osim što redovitim ispijanjem snizuje loš kolesterol u krvi, povoljno djeluje i na probavu i ubrzava metabolizam. Uz to sadrži i antioksidans koji pomaže pri pretvorbi tjelesne masti u energiju. Kinesko istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su ga redovito pili izgubili u prosjeku 0,5 kg vise od onih koji ga nisu pili.

 

Predlažemo:

 

FORMOSA OOLONG OOLONG NARANČA
FORMOSA OOLONG je zanimljiv polufermentirni čaj s izrazitim okusom koji podsjeća na dim. Sadrži više teina nego zeleni čaj, a odlikuje ga snažan utjecaj na uravnoteženje metabolizma. OOLONG NARANČA je u osnovi oolong čaj kojem je dodana naranča. Naranča mu daje osvježavajuću citrusnu aromu što ga čini pogodnim izborom i za pripremu ledenog čaja.
   

 

 

ROOIBOS ČAJ - pri sportskim aktivnostima

Jedna od glavnih odlika rooibos čaja je da izvrsno gasi žeđ, prvenstveno jer ne sadrži tein i zbog toga je pogodan za konzumaciju u bilo koje doba dana. Dodatnu vrijednost mu daje i veliki sadržaj različitih minerala (željezo, cink, mangan, kalij i natrij) koje tijelo gubi uslijed tjelesnog napora. Dakle, rooibos je prirodni izotonični napitak.
 

 

Predlažemo:

 

ROOIBOS NATUR

ROOIBOS LEMONITA

Listići rooibosa daju ukusan aromatičan napitak intenzivne crvene boje. Ovaj napitak je omiljen među ljubiteljima čaja zbog specifičnog, osvježavajućeg okusa, bogatstva minerala i antioksidansa te umirujućeg djelovanja. Pije se kao topli napitak i kao ledeni čaj.
 
Osnovu čaja čini rooibos a dodana mu je limunska trava. Ovaj napitak osvježavajućeg slatko-kiselkastog okusa može se piti kao topli napitak i kao ledeni čaj.
   

 

 

Čajevi (kako oolong tako i ostali čajevi) su samo pomagalo pri gubljenju kilograma. Osim konzumacije čajeva potrebno je provoditi redovitu tjelovježbu i pravilno se hraniti.

Informacije navedene u članku prikupljene su iz razne literature na temu zdravlja i čajeva te iz raznih izvora na internetu.
Poduzeće Drop shop d.o.o. te čajoteka Chai nije odgovorna za moguće zdravstvene učinke. Prjie upotrebe čaja posavjetujte se s liječnikom ili zdravstvenim stručnjakom.