Zeleni čaj Gunpowder temple of heaven

Zeleni čaj Gunpowder temple of heaven

Zeleni čaj Gunpowder - Temple of Heaven je kineski zeleni čaj iz Šangaja s visokim sadržajem teina. Listovi su ravnomjerno valjani u male, tvrde kuglice koje nalikuju kuglicama baruta, po čemu je dobio i ime. Ima jak i trpak okus s blagim okusom dima i vrlo je osnažujuć.
Internetna cijena
50gNi zaloge16,58 kn 
100gNi zaloge32,76 kn 
150gNi zaloge48,56 kn 
200gNi zaloge63,96 kn 

Posebnosti zelenog čaja Gunpowder temple of heaven: 

Zeleni čaj Gunpowder ima najveći sadržaj teina, pa je pogodan za piće u jutarnjim satima.

Također sadrži specifične antioksidanse koji smanjuju razinu toksina u tijelu koje unosimo na dnevnoj bazi. Sposobnost snižavanja kolesterola je jedna od karakteristika ovog čaja.

 

Gunpowder temple of heaven i sport:

Ovaj čaj je osobito popularan među sportašima, jer konzumiranje zelenog čaja prije sportskih aktivnosti štiti stanice i tkiva od oštećenja, dok tein krijepi i daje potrebnu energiju.
Budući da veže slobodne radikale u tijelu,  pomaže da se stanice brže regeneriraju i ublažuje štetu mišićnih stanica. Zbog alkalnih tvari sadržanih u zelenom čaju, konzumacijom ovog i ostalih zelenih čajeva smanjuje se bol zbog stvaranja mliječne kiseline u mišićima.

Više o ovome možete naći na poveznici Čaj i šport. 

  

Priprema zelenog čaja Gunpowder temple of heaven: 

Za šalicu čaja od 2dl odmjerimo pola čajne žličice zelenog čaja i prelijemo vodom, koja je zakipila i ohladila se na 70°C. Pustimo 2 do 3 minute i procijedimo. Čaj možemo preliti dva do tri puta. 

Slični proizvodi
Zeleni_caj_Bancha
Cijena sa PDV:
od 22,52 kn
Zeleni_caj_Kukicha
Cijena sa PDV:
od 37,83 kn
Zeleni_caj_Gyokuro
Cijena sa PDV:
od 72,00 kn